Tving-profilen Birger Knutsson 70 år

Birger Knutsson, Karlskrona, fyllde 70 år den 4 juli. Birger är nog känd för de flesta Tvingbor då han under 28 år lyckosamt drev Tving kioskhandel.

 

(Artikel från BLT 2009-07-03)

 

 

 

Vid 67 års ålder sålde han butiken i Tving och gick i pension. I samma veva flyttade han och hustrun Elisabet in till Karlskrona. Efter flera års slit med eget företag njuter han nu till fullo av sin fritid.

 

Han gillar att resa tillsammans med sin hustru. Han har även ett stort motorcykelintresse och äger bland annat en Matchless och en Husqvarna Drömbåge. Han är också medlem i Logen VS.

 

Birger är född på Aspö, men redan som 15-åring lämnade han ön för ett litet rum på Björkholmen. Han var svetslärling på Karlskronavarvet på dagtid och läste på yrkesskolan på kvällstid. Som 16-åring flyttade han upp till Göteborg. Därefter till Stenungsund för ett jobb på kraftverket. Där träffade han sin blivande fru Elisabet, bördig från Hälsingland, och 1960 flyttade paret till Karlskrona. Först satte de bo på Björkholmen och senare på Marieberg, därefter gick flytten till Lyckeby, eftersom Birger arbetade på Mobergs. År 1970 gick flyttlasset till Jämjö och en anställning på Uddcomb. Tio år senare fick Birger möjlighet att helt sadla om. Han blev Tvingbo och drev Tvings kioskhandel i 28 år.

 

Sin 70-årsdag firar han med öppet hus. Efter alla festligheter bär det i väg med båten genom Göta kanal.

 

mvh TvingNet

Kommentar