Läkarstationen i Tving räddas?

Det är snabba kast i nyhetsflödet. Igår var det dystert om en kommande stängning av Tving läkarstation. Idag verkar det däremot finns flera argument för att behålla den!

 

 

 

 

 

 

Igår, tisdag, kunde Sydöstran rapportera att Tving läkarstation skulle stängas. Det handlade om uppsagt hyreskontrakt och läkare som går i pension.

Idag, 2012-03-28, rapporterar de igen om läkarstationen. Denna gång lyfter man fram behovet av en läkarstation i just Tving. De positiva ordalagen sträcker sig så långt som till ”Så länge folk i Tving vill ha läkarmottagningen ska vi finnas där!”.

Det är förstås glädjande med glädjande nyheter, vilket vi inte blivit bortskämda med i Tving. Uttalande av Precares VD Inger Nelson får sägas vara vågat, men vi håller förstås tummarna för att förslaget om att flytta läkarstationen inte går igenom, utan att stationen istället går stärkt ur det här med bland annat, enligt förslag, bättre lokaler.

Artikeln nedan är hämtad från Sydöstran 2012-03-28. Klicka på bilden för större version.

2012-03-28 Sydöstran, Läkarstationen stängs kanske inte

 

Kommentar