Läkarstationen i Tving stänger

Nedmonteringen av Karlskrona kommuns ”Levande landsbygd” i Tving fortsätter. Nu är det läkarstationens tur.

 

 

 

 

 

 

Det ska inte bara ske neddragningar av Tvings skola. Nu är det dags för vården i Tving att få sig en känga.

I gårdagens Sydöstran (2012-03-27) kan man läsa att Tving läkarstation stängs ner. Hyresavtalet sträcker sig tydligen till nyår, men de båda läkarna slutar redan nästa vecka. Vad det innebär i praktiken vet vi ej i dagsläget, men det verkar vara ett faktum att den snart stängs ner helt och hållet.

Poängteras skall att detta inte är Karlskrona kommuns politikers beslut, men man kan fråga sig hur kommunpolitikerna ser på och ställer sig till alla neddragningar på landsbygden samt hur man ska vända trenden och få landsbygden, som de själva uttrycker det, levande igen.

Här följer Sydöstrans artikel i sin helhet. Klicka på bilden för större version.

2012-03-27 Sydöstran, Läkarstationen stängs

Nedläggningen ska ses i relation till följande mycket positiva artikel om läkarstationen som fanns i BLT 2012-02-29.

Vi såg mycket positivt på den trevliga artikeln om Tvings läkarstation. Tving läkarstation får betyg 88 av 100 där Blekingesnittet ligger på 75 och hela Sverige på 71. Ett högt betyg! Artikeln säger också att Tving läkarstation har 1756 personer inskrivna. 2010 hade Tving 459 invånare! Det är således många utifrån som söker sig dit! Många positiva siffror, men ändå ska den stängas.

Vi kan bara konstatera att inget får vara ”för bra”, vilket kan vara synonymt med ”för dyrt”. Är det ”för bra” så kanske man kan säga att det kan göras billigare eftersom andra stationer klarar sig billigare. De är är inte lika bra, men billigare, vilket förmodligen är gott nog. Att Tving läkarstation är Blekinges, och även en av Sveriges, bästa läkarstation är tydligen ingen garanti för att den ska leva kvar.

Kommentar