Kaffeservis 1950-tal

TvingNet har av en slump sprungit över, eller rättare sagt blivit översprungna med, information gällande en kaffeservis från 1950-talet. Vad rör det TvingNet? Jo, den har sitt ursprung från porslinsfabriken som fanns i Tving! 🙂

 

 

 

 

Porslinsfabriken i Tving var belägen i gamla spikfabriken i Alnaryd. Verksamheten drevs 1955-1957 av bl.a sonen till Wilhelm Rudmark, vilken grundade Karlskrona Porslinsfabrik. Porslinet importerades från Tyskland och dekorerades i Tving.

Fördjupad läsning om fabriken i Tving, och några till, kan göras i boken “Sydsvenska Porslinsfabriker under 1940 och –50-talet”.

Finns det ett stort intresse för servise så kan vi tipsa om att det finns en sådan till salu på SIKÖ auktioner i Kristianstad: KLICKA HÄR! Bilderna nedan visar alltså den kaffeservis som är till salu på auktionen i Kristianstad. Servisen är i bruksskick, dvs små nagg och dekorslitage förekommer.

2012-09-14 Tving kaffeservis 1950-tal 1

 

2012-09-14 Tving kaffeservis 1950-tal 2

 

Efter kort sökning på det stora havet internet så fann vi även följande korta inslag om Karlskrona Porslinsfabrik:


Karlskrona%20Porslinsfabrik%20-%20Antikdeckarnas%20faktabank

Kommentar