Kurs för Jägarexamen i Tving

Antalet kurser ökar i Tving. Först startades en Spanskakurs i ABFs regi. Härom dagen gick startskottet för en Jägarkurs i Jägarförbundets regi!

 

 

Då har äntligen avstampet för 2012 års jägarexamen skett. 16 förväntansfulla deltagare är anmälda och under första undervisningen, på väg mot kunskap om djur och natur tillsammans med kursledaren Gustav Håkansson, var stämningen god i Tvings folkets hus.

Deltagarna är till Gustavs stora glädje många ungdomar som har visat intresse för jakten och dess innebörd för ett fungerande samspel mellan människa och natur.

Att mixen av både kvinnor och män och våra ungdomar visar intresse bådar gott för en fungerande jägarkår.

Gustav, som är en extremt erfaren jägare med god självinsikt, bjuder till deltagarnas glädje på sig själv och berättar om fantastiska jaktupplevelser och lägger enorm vikt på säkerheten.
– ”Er jaktexamen är inte något värd om en olycka skulle vara framme, så jag säger det igen, säkerheten går före allt”, säger Gustav.

Emil Schylström, som går i klass 7 och har ett stort intresse för jakt och natur, summerar kvällen.
– ”Enkelt att förstå det sätt Gustav berättar på och kvällen har varit jättebra.”

2012-11-13 20-40-38 Image 0001 Size 2592 x 1936 iPad

Utbildningen kommer fortgå under tisdagskvällarna under ca 15 veckor. Teori kommer blandas med praktiskt skytte, säker vapenhantering och studiebesök i vapenaffär.

Som ett återkommande moment under de flesta kurser pratades det lite gott o blandat över lite fika i halvlek innan Gustav åter trollband deltagarna med mera information.

Vill du veta mera eller anmäla intresse för kursen, kontakta Patrik Karlsson på tel 0703-908663.

 

Kommentar