Exklusiv intervju med DJ Jan Banan

Idag släpper vi en exklusiv intervju med DJ Jan Banan.

 

I Tving finns en DJ som alltid ställer upp för alla barn på skola och fritidsgård. Vem är då denna DJ Jan Banan?

 

Kort information:

Mannen bakom DJ Jan Banan är Jan Lindvall, som är boende i Bokhultet i Tving.

Ålder: I sin bästa!

Familj: Fru och tre barn.

Intressen: Allt med sladd och sedan ett tag tillbaka sladdlöst i form av radio.

Mest känd som: DJ Jan Banan som ständigt ställer upp för att förgylla evenemang för gammal och ung.

Kontakt: Facebook, telefon, email eller via Tvingbygdens Samhällsförening.

 

Hur började det här med DJ Jan-Banan?

Patrik Karlsson och Magnus Karlsson drog igång med Fotbollsworkout för 98/99:orna och bad mig fixa en stereo till detta. För att förstå vad det var för något tittade jag på ett Youtube-klipp där man körde workout med fotboll till discomusik och med ljuseffekter och jag tänkte att det hade varit häftigt. Jag skaffade då en enkel discolampa som kallas Moonflower och ger discobollsliknande ljustrålar i olika färger. Det blev succé! Därefter började jag kika efter fler effekter och fick tag på ett par gamla spegelscannrar från en DJ som sålde ut gamla prylar. Sen behövdes ju bättre ljud så jag skaffade ett par aktiva högtalare. Och mer ljus. Och så skulle Fritids ha Småstjärnorna och bad mig hjälpa till så det blev lite mer grejer. Sen var det dags för äldsta sonens klass att ha disco och då blev det lite grejer till. Så har det ramlat på och på senaste discot på Fritidsgården hade jag med ljuseffekter på motsvarande över 3000 watt, allt programmerbart via ett DMX-ljusbord, strobar, par-kannor, rökmaskiner, färgväxlare, med mera, med mera…

 

Vad kan du säga om framtiden?

Som det ser ut nu så spelar jag på samtliga discon i Tvings skola i alla fall under 2012-2013 och förhoppningsvis något mer på Fritidsgården också. Jag planerar även inom kort kunna hyra ut ljud och ljus och även spela på fester och liknande.

 

2012-10-31 17-23-21 Image 0001 Size 3264 x 2448 iPhone 4S

DJ Jan Banan med förberedelser till Halloween-disco i Tving Folkets Hus.

Kommentar