Commersen uppmärksammar vernissage i Tving

Den kommande helgen (24-25 Nov) kommer Folkets Hus i Tving att gästas av ett Vernissage med oljemålningar som tema. Det har uppmärksammats i tidningen Commersen.

 

Arrangemanget drivs av Therese Ericson, vilken är konstnär och boende i Tving. Nu har arrangemanget uppmärksammats av Commersen, vilken har skrivit en artikel i tidningen som delades ut onsdag 21 november.

 

2012-11-21 Commersen, Titel Förstasida

 

Här följer artikeltexten i sin helhet.

 

Konstkuppen ställer ut – Sju kvinnor med sju olika stilar visar måleri i Tving

TVING. Sju kvinnor som målar i sju olika stilar. Det kan man se när Tvingbygdens Konstkupp ordnar utställning i Folkets Hus i Tving i helgen.

Tvingbygdens Konstkupp har inte haft någon gemensam utställning på flera år, men helgen den 24–25 november får allmänheten chansen att se gruppens alster.

Therese Ericson har målat med gruppen i tre år och tycker att det är dags att påminna om att Tvingbygdens Konstkupp finns:
– Vi målar alla i olja, men på väldigt olika sätt. Det gör att alla som besöker utställningen kan hitta något som tilltalar dem.

Tvingbygdens Konstkupp har funnits sedan 1980-talet och medlemmarna har bytts ut med åren. Idag är den yngsta deltagaren drygt trettio år och den äldsta över sjuttio.
– Tidigare var det en kurs med lärare, men numera målar vi helt enkelt tillsammans och lär av varandra.

Alla har gått olika konstkurser och kan grunderna.

av TINNA HILLER ANDREASSON

 

2012-11-21 Commersen, Artikel, Konstkuppen ställer ut

Kommentar