Summering av Tving KonstKupps vernissage

En serie artiklar har de senaste veckorna beskrivit Tvingbygdens KonstKupps Vernissage i Folkets hus i Tving. Följande är en avslutande artikel som summerar förra helgens publiktillströmning till utställningen.

 

 

Tvingbygdens KonstKupp ställde helgen 24-25 November ut sina alster i Tvings Folkets hus. Besökarna hängde på låset klockan 11 när det öppnade på lördagen och sedan fortsatte det strömma till folk under hela helgen. Sammanlagt kom över 200 personer för att titta på tavlorna, dricka glögg, äta pepparkakor och prata med de sju konstnärerna.

Besökarna bestod av unga som gamla, män som kvinnor. Många kom från Tving med omnejd, men det var även många som kom från Nättraby, staun och öarna i kommunen.

Många hade sett reklamaffischerna som hade satts upp inför evenemanget och en del hade fått inbjudan till vernissage via Facebook. Extra mycket och bra reklam blev det på lördagen i och med att Sydöstran hade ett stort reportage om vernissaget och skickade tidningen gratis till väldigt många. Commersen hade innan i veckan också haft en artikel i sin tidning.

Konstnärerna fick många uppskattande kommentarer och det såldes en hel del tavlor. Några av besökarna visade intresse för att börja måla, vilket välkomnades av medlemmarna i Tvingbygdens KonstKupp.

Den 15 januari är det dags för målningsgruppen att åter börja skapa alster. Är man intresserad av att vara med så kan man höra av sig till ledaren för studiecirkeln, dvs Ingrid Andrae i Tving.

Tack vare de fantastiska besökarna kan vi nästan garantera att detta inte var sista gången Tvingbygdens KonstKupp ställde ut. Fler vernissager kommer att ske i framtiden!

 

2012-11-21 Commersen

2012-11-21 Commersen, Artikel, Konstkuppen ställer ut

 

2012-11-24 Sydöstran

2012-11-24 Sydöstran, Artikel - Vernissage

 

2012-11-26 BLT

2012-11-26 BLT, Artikel - Vernissage

Kommentar