Test av backe på Tving skola

Snön ligger tjock i backarna och vad vore mer påpassligt än ett test av backe? 🙂

 

 

Tving skola ligger på en höjd och därmed är backen på skolans område ett faktum. Backen ligger fint omgärdat av staket, vilket borgar för säkra åk då åkaren inte riskerar fara ut på vägen som går nedanför backen.

Backens höjd och branthetsvinkel måste vi säga är precis lagom för en familj med mindre barn. De vuxna behöver inte vara rädda för att barnen ska skada sig och, viktigast av allt, de vuxna vågar oxå åka. 🙂 Mitt i backen finns även ett litet gupp, vilket gärna används av de små, coolare och tuffare åkarna.

Ackompanjerade av fallande snöflingor tog testfamiljen sig söndagen 9 december till backen strax efter lunch. Under en dryg timme testades backen flitigt med både pulka och snowracer av de outtröttliga barnen, vilka för övrigt är 3.5 resp. 8 år, samt deras tålmodiga föräldrar. Backen är en succé!

En test utan rapport är inget test att ha. Denna gång lämnas rapport med en film. Håll till godo. 😉 Vi ses i backen!!!

 

Text: Tedi Juricic
Film: Tedi Juricic

Kommentar