Fotbollspremiär för Tving GoIF och FTT

20130419_artikel_ftt_seriestartTving GoIF är som bekant en del i fotbollslaget FTT, vilket delas och samordnas med Fridlevstad GoIF. Ikväll, fredag 19/4 kl 18.30, är det seriepremiär för A-laget!

 

 

 

 

Seriepremiären i Herrar Div 6 Östra går av stapeln ikväll klockan 18.30 på Smedjevallen i Fridlevstad. Efter en lång och kall vintersäsong, vilken främst tillbringats på grusplaner, så är det nu tävlingsmatch på gräsplan som gäller.

Seriepremiär A-laget i Div 6 Östra:
o  FTT – Karlskrona BoIS
o  Fredag 19/4 kl 18.30
o  Smedjevallen i Fridlevstad

Seriepremiär B-laget i Reserv Div 2 Östra:
o  FTT – Backaryd SK
o  Måndag 22/4 kl 18.45
o  Skogsvallen i Fridlevstad

Vi har tagit i kontakt med tränare Mats Blomgren för att höra oss för om hur det ser ut i truppen/laget inför premiärmatcherna.

Mats, efter en del tränarturbulens i föreningen blev du hastigt inkastad som tillfällig tränare. Hur har dina första veckor varit?

– ”Det har varit kanon. Det är ett härligt gäng man har att göra med.”

Hur är stämningen resp. skadeläget i truppen?

– ”Vi har 3-4 spelare som går skadade, men så är det i stort sett hela tiden i alla klubbar. Stämningen är på topp i truppen och vi har varit över 20 st på dom senaste träningarna så det känns bra.”

Vad kan du säga inför premiärmatcherna för A- resp B-laget?

– ”Vi har tränat på bra och killarna har verkligen lyssnat och tagit till sig. A-laget möter Karlskrona BoIS som jag inte vet så mycket om eftersom de är för året en nystartad förening. Vi kommer att köra på vår spelidé och försöka utveckla den. B-laget har sin motståndare i Backaryd, vilka vi av erfarenhet vet brukar vara tunga att möta. Håller vi oss till gameplanen så ska det gå vägen i båda våra premiärmatcher.”

Första matchen är redan ikväll. Våren verkar vara här med för dagen sol och molnfri himmel. Vågar du dig på att gissa hur många som ikväll sitter i publiken på Smedjevallen i Fridlevstad?

– ”Jag hoppas och tror på över 100 personer i publiken.”

Tack ska du ha Mats och lycka till!

 

Text: Tedi Juricic
Foto: Tedi Juricic

Kommentar