Får ej närvara på fruns begravning

20140511_artikel_besma_och_abbe

Migrationsverket sätter stopp för ett sista farväl. Vi stöttar våra medmänniskor i deras svåra sorg.

 

 

 

Kan det verkligen gå till så här 2014 i Sverige? Migrationsverket stoppar Samou 76 år från ett sista farväl av sin maka.

Syrien härjas av oroligheter där befolkningen av full förståelse och respekt söker trygghet på annan plats och drivkraften att återse barn och familj ligger som högsta prioritet under dygnets alla timmar.

Besma som tillsammans med Abbe föredömligt driver livsmedelsaffären i Tving sedan maj 2008 har sina föräldrar och ett par syskon kvar i området.

Mamman förolyckades tragiskt på en båtresa mellan Turkiet och Grekland den 18 mars 2014 och beskedet nådde Sverige med stor sorg.

I samband med tragedin som inträffade den 18 mars 2014 så startar kampen om att ett värdigt avsked och ett sorgearbete skall kunna genomföras av en älskad familjemedlem. Efter en hel del omständigheter så fastställs via myndigheter att begravningen skall få äga rum i Sverige.

Efter ett gemensamt liv om 52 år så är förmodligen det sista avskedet en minnesstund som kommer att följa med tills den dagen maken lämnar jordelivet. Migrationsverket stoppar dock Samou 76 år till att närvara vid sin makas begravning.

Migrationsverket meddelar via telefon att överklagan med största sannolikhet inte kommer att förändra beslutet.

Martin Hult på SVT kommer att genomlysa fallet imorgon, måndag 12/5.

Jag hoppas att alla som berörs på något vis efter att värderat situationen står upp för att Migrationsverket bör ändra sitt beslut för att återförena paret för ett sista farväl.

Patrik Karlsson och Tedi Juricic

 

Kommentar