Arbetsdag vid Skärsjön badplats

Arbetsdag vid Skärsjön badplats i TvingProjekt Skärsjön badplats fortsätter! Fredagen den 23 Maj samlades bybor i Tving för att röja upp efter trädfällningen på badplatsen.

 

 

 

 

Under vecka 20 genomförde markägare Per Brunberg det första steget mot en ny, större och mer funktionell badplats, dvs trädfällningen. Badplatsen har idag ett mycket större ljusinsläpp och framför allt når solens strålar badplatsen mycket tidigare på dagen. Ett stort lyft!

Veckan därpå, dvs fredagen den 23 Maj, var det öppen inbjudan för bybor i Tving att samlas för att röja upp ris och grenar från marken. Ca 15 män och kvinnor (och även en del barn) jobbade på badplatsen under drygt två timmar. Det blev en på många sätt toppenkväll! Mycket folk i rörelse (både de som jobbade och massor med badgäster), solen strålade och värmde som om den kommit på beställning och resultatet efter röjningen blev fantastiskt bra!

Det finns en del ris och grenar kvar i badplatsens ytterområden, men då det fortfarande pågår diskussioner med Karlskrona kommun om kommande steg och arbetsmoment, så avvaktar vi vidare arbete. De kommer ha ett möte den 16 juni där det kommer tas beslut huruvida nästa steg kan tas eller ej. Vi håller förstås tummarna för positiva besked. Då blir ni kallade till jobb igen! 😉

Röjningen denna dag gick iaf utmärkt och badplatsen kan användas precis på samma sätt som tidigare, men med mer sol för alla!

En bild säger mer än tusen ord. En film med tusen bilder säger väl då en miljon ord. 🙂 Håll till godo med följande film…

Välj gärna filmkvalité 1080p och fullskärmsvisning! 🙂

 

Text/Foto/Video: Tedi Juricic

 

Kommentar