Inför TOGS 2014

Tving Open Grand Slam 2014Till helgen går den numera traditionsenliga tennisturneringen TOGS 2014 av stapeln på Slättalyckan i Tving. 🙂

 

 

Om endast två dagar svingas det första slaget i den ärofyllda turneringen Tving Open Grand Slam. Med ett startfält bestående av mer vilja och drömmar om en proffskarriär på ATP-touren än kunskaper och kvalitéer i den lilla gröna bollens sport kallad tennis ska det utses en vinnare vars namn kommer skrivas in i historieböckerna.

Först och främst vill vi nämna att vinsterna på prispallen är finare än någonsin tidigare. Bengts Färg står för ett finfint pris till vinnaren. Maxi står för priserna till både andra- och tredjeplatsen. Priserna alena borde få de flesta deltagarnas horn att växa ut lite extra. Ej att förringa är sponsringen av näring och material från Maxi och Socialdemokraterna för samtliga turneringsdeltagare under dagen. Det värmer att företag/föreningar i kommunen vill bidra till aktiviteter för hälsa och rörelse där människor kan mötas i en avslappnad och trevlig miljö. Det tackar vi för!

TOGS 2014 Sponsor Maxi

TOGS 2014 Sponsor Bengts Färg     TOGS 2014 Sponsor Socialdemokraterna
Nytt för i år är spelschemat. Vi har förstås tagit i beaktning att vi endast har en tennisbana att spela på, vilket gör att ett begränsat antal matcher kan genomföras på en dag. Med 16 deltagare fann vi att ett gruppspel med slutspel passar bäst. Det ger tre garanterade matcher istället för två (som var den ursprungliga planen). Det ger även en extrachans att vinna turneringen om man skulle förlora en match i gruppspelet då de bästa två i varje grupp går vidare till slutspelet. Uppdelningen A- och B-slutspel är således slopad. Vi hoppas även att tiden räcker för spel i ”bäst av fem game”, vilket är en utökning av förra årets ”bäst av tre game”. Mer tennis för alla!

Gruppspelets 24 matcher spelas enligt följande.

TOGS 2014 Spelschema Gruppspel

Slutspelets 8 matcher spelas enligt följande.

TOGS 2014 Spelschema Slutspel

Vi hälsar deltagare och publik välkomna till en härlig idrottsdag! 🙂

mvh Tving GoIF Tennissektion

 

Text: Tedi Juricic
Foto/Bilder: Tedi Juricic

 

Kommentar