Tving Open Pingis Slam 2015 – Slutrapport

20141221_artikel_tving_open_pingis_slam_2015Tving Open Pingis Slam 2015 kom, sågs och segrade. Lördagen den 7 mars blev för arrangörerna av TOPS 2015 en härlig dag med mycket folk där alla deltagare bjöd på sig själva och gjorde arrangemanget till den succé det till slut blev! 🙂

 

 

 

Under hösten 2014 hade Tving GoIF tennissektion genomförandet av Tving Open Grand Slam (TOGS) 2014 i augusti färskt i minne. Deltagarna uppskattade arrangemanget och vi arrangörer såg redan fram emot hösten 2015. Dock var det ju ett år till nästa TOGS. Med en tennissäsong på ca fem månader (mellan Maj och September) så växte idén fram att köra något under vinterhalvåret. Tennis utomhus under vintersäsong är ju förstås uteslutet.

Steget från tennis till bordtennis är dock inte så värst långt; Mindre boll, mindre racket och mindre plan, men annars mycket lika. 😉 Varför inte en bordtennisturnering? Tving Open Pingis Slam (TOPS) 2015 tog fart.

Förutsättningarna och målsättningarna var mycket enkla, dvs att träffas och spela pingis med något kallt att dricka i goda, gamla och nya vänners lag. Det blev större än så. Intresseanmälningarna ökade snabbt och vi nådde målet 16 deltagare redan inom en vecka. Evenemanget presenterades på Facebook strax innan jul och vid första riktiga avstämningen av antalet intresseanmälningar, vilket inkluderar samtliga anmälningar via Facebook, email och telefon, den 21 januari hade vi hela 33 anmälningar. Det fick upp oss på tårna.

Med dubbelt så många deltagare som planerat sex veckor innan turneringsdag, och flertalet ”på gång” att anmäla sig, krävdes översyn vad gäller antalet möjliga bordtennisbord i lokalen, poängräkning per match, tidsestimat per match och mycket annat för att alla deltagare ska hinna spela så mycket pingis som möjligt under den tid som finns tillgänglig och för att all annan logistik ska fungera. Antalet deltagare ökade till som mest 44 deltagare och efter några sena avhopp bara dagarna innan turneringsdagen slutade antalet deltagare på 38 st.

Resultatet av planering och förberedelser visade sig bli mycket lyckat. Det blev först ett gruppspel där agnarna sållades från vetet. Från gruppspelet gick samtliga deltagare vidare till A-, B- respektive C-slutspel. Det gladde alla då alla fick mycket speltid trots att de ”åkte ut” i gruppspelet. Det stora antalet deltagare ledde dessutom till möjligheten att öppna en ”kiosk” med diverse goda nyttigheter. Kiosken blev förstås en oväntad, men välkommen, liten extra inkomstkälla för föreningen.

De första lirarna anlände redan till öppningen av lokalen, dvs klockan 1200 på lördagen. Frasse och Eddy var först på plats. Det var kul att se att det fanns ett intresse för att lira pingis en stund innan turneringsstart. Strax innan 1400 kom en anstormning av deltagare och då var det liv i luckan. Alla checkades in och lottades ut i grupperna. Efter välkomnande och kort introduktion var matcherna vid ca 1430 igång.

Med fyra bord var åtta lirare hela tiden igång. Det studsade bollar till höger och vänster och det var många roliga och tuffa bollar att titta på. Det spelades totalt 119 matcher av de 38 deltagarna. Det var 72 matcher i gruppspelet och 47 matcher i slutspelet. Deltagarna kom från 10 olika orter, dvs Alvarsmåla, Björkeryd, Fridlevstad, Karlskrona, Lyckeby, Nättraby, Ronneby, Rödeby, Spjutsbygd och Tving. Två kommuner var representerade; Ronneby kommun och Karlskrona kommun.

Vi vill även rikta ett stort tack till sponsorerna vilka bidrog på många olika sätt. Maxi tillhandahöll priser till vinnarna i turneringen, bjöd på flaskvatten till maten på kvällen och såg till att vi smidigt kunde hantera kioskbeställningarna. Bengts Färg tillhandahöll en rejäl kartong med allehanda priser så som oljor, målarkläder, penselset, med mera. Socialdemokraterna bidrog med en slant som användes till pingisbollar till matcherna samt kaffe och tilltugg till deltagarna efter maten. Tempo i Tving tog fram ett bra pris på pizzorna vilka beställdes som del av anmälningsavgiften till samtliga deltagare. Magnus Liotart kom in som sen sponsor och hade ett specialpris till vinnaren av A-slutspelet, dvs en flaska Xante. En fin och uppskattad gest, vilken vi lyfter på hatten åt. Som arrangör värmer det att se att det finns företagare och privatpersoner som vill sponsra arrangemang på detta sätt. Stort som smått är välkommet och det lyfter förstås arrangemanget ytterligare en nivå för både deltagare och arrangörer.

Vilka gick vinnande ur turneringen då?

Plats 1 i A-slutspelet:

Lennie Johansson, Rödeby, vann en kaffebryggare från Maxi (butikspris 1300 kr) samt målarprodukter från Bengts Färg. Han fick även extrapriset en flaska Xante av Magnus Liotart.

20150307_artikel_tops2015_lennie_johansson

Lennie Johansson, Rödeby

Plats 2 i A-slutspelet:

Joakim Georgsson, Tving, vann en karaff från Maxi samt målarprodukter från Bengts Färg.

20150307_artikel_tops2015_joakim_georgssonJoakim Georgsson, Tving

Plats 3 i A-slutspelet:

Stefan Elmtoft, Lyckeby, vann solcellslampa från Maxi samt målarprodukter från Bengts Färg.

20150307_artikel_tops2015_stefan_elmholt

Stefan Elmholt, Lyckeby

Plats 1 i B-slutspelet:

Jonas Plyhm, Karlskrona, vann målarprodukter från Bengts Färg.

20150307_artikel_tops2015_jonas_plyhm

Jonas Plyhm, Karlskrona

I C-slutspelet, vilket genomfördes som ett gruppspel med de sex deltagare som hade mest otur i gruppspelet, var det vinnaren av gruppen respektive den som tog sistaplatsen som fick pris. Sistaplatsen togs med gott humör av Fredrik Jönsson, Rödeby, som fick en slickepott och en visp. Vinnaren av och konstigt nog obesegrad genom hela C-slutspelet blev Patrik Karlsson, Rödeby, som också fick en slickepott och en visp. 🙂

20150307_artikel_tops2015_patrik_karlsson

Patrik Karlsson, Rödeby

20150307_artikel_tops2015_fredrik_jönsson

Fredrik Jönsson, Rödeby

Mer media från evenemanget är att vänta, men framkallningen dröjer tyvärr. Håll utkik! Det kommer snart på en hemsida nära dig. 😉

Vi arrangörer i Tving GoIF tennissektion vill slutligen tacka alla deltagare för en höjdardag och vi hoppas att vi får möjligheten att arrangera detta även nästa år!

mvh Tving GoIF tennissektion
/ Christer Knutsson, Fredrik Wenström, Johann Wenström och Tedi Juricic

Kommentar