Playa del Tving tar form!

20150320_artikel_projekt_skärsjön_grävmaskinProjekt Skärsjön badplats har tagit fart!

 

 

 

 

Projekt Skärsjön badplats är nu igång på riktigt och Playa del Tving börjar ta form! 🙂

Vid lunchtid onsdagen den 18 mars togs det första ”spadtaget” av grävmaskinisten anlitad av Karlskrona kommun. Planerad start var i måndags, men ett akutfall krävde grävarens närvaro på annan plats.

Markarbetet som skulle genomföras under veckan var uppfräschning av existerande strand genom att lägga på mer sand samt ta bort en uppstickande sten och ta bort växtlighet (vass) på grunt vatten. Vidare stod anläggning av ny strand i söderläge på schemat och utökning av parkeringsyta genom att ta bort ”onödig kulle” mellan två existerande parkeringsytor. Slutligen skulle en gammal, sliten och farlig (vassa kanter) betongsektion tillverkad 1965 forslas bort. Lagom till betongens 50-årsfirande hade den gjort sitt.

För att inte vara långrandig så låter vi följande film sammanfatta veckans arbete.

För att se filmen i HD-kvalité, klicka här.

På lördag morgon kl 08.00 äger den första arbetsdagen rum för alla som vill hjälpa till med efterspelet till markarbetet. Det blir ett pass med att sprida ut jord och så gräs på de nya ytorna samt snygga till strandytorna och den nya parkeringsytan. Alla är välkomna!

mvh Tving Samhällsförening

Text/Foto/Film: Tedi Juricic

Kommentar