Projekt Skärsjön badplats, arbetsdag etapp 1

20150324_artikel_projekt_skärsjön_arbetsdagLördagen den 21 mars kl 08.00 samlades ett härligt gäng engagerade Tvingbor vid Skärsjöns badplats för att ta vid där grävmaskinen tidigare i veckan slutade.

 

 

 

Redan kl 08.00 var spadarna igång med att sprida ut jord i ihåligheter och spår som grävmaskinen lämnat efter sig. Rötter slets upp, stenar plockades bort och jorden spreds och krattades till vad som ska bli en grön och fin gräsmatta. Arbetet dokumenterades genom att spela in några moment på film. Filmen ser ni nedan eller så kan ni klicka här för att se filmen i HD-kvalité.

Ungefär två och en halv timme senare var vi klara för dagen och alla hade lämnat badplatsen. Det blev en arbetsdag som gav härlig motion för kropp och själ. Arbetsdagens deltagare fick jobba i kyligt väder och fick förmånen att se snöflingor hålla dem sällskap. Fint var det. Kallt oxå. 🙂

Resultatet kan vi förstås inte vara annat än nöjda med. Följande film visar resultatet direkt efter arbetsdagens slut, men det finns även en sekvens några minuter in i filmen som visar badplatsen soldränkt av solen som strålade skarpt under eftermiddagen. Se filmen nedan eller så kan ni klicka här för att se filmen i HD-kvalité.

Preliminärt datum för nästa arbetsdag är den 3 april, dvs långfredagen.

mvh Tving Samhällsförening

Text/Film: Tedi Juricic

Kommentar