Projekt Skärsjön badplats, arbetsdag etapp 2

20150411_artikel_projektskärsjönbadplatsetapp2Efter första etappen med markarbetet ett par veckor tidigare så var det nu i etapp två dags att snickra lite nytt till Skärsjön badplats.

 

 

 

 

Lördagen den 11 april kl 0800 samlades en glad skara människor som valde att ägna några timmar åt att jobba åt och för Tving by och badplatsen vid Skärsjön. En lätt kylig morgon vände snart om till en varm och solig dag. Ett femtontal deltagare bar, sågade, borrade och skruvade virket som skulle bli nyheterna i det vi kallar etapp 2.

Deltagarna delades upp i fyra lag. Två lag började med varsin bryggsektion, ett lag tog sig an att snickra ihop en ram till grillplatsen och ytterligare ett lag grävde ut stranden för att göra plats för angöringen av bryggan.

Utgrävningen gick snabbt varvid arbetslaget upplöstes för att hjälpa över tre lag. Grillplatsen ram byggdes klart och efter en del grävande och bortplockande av stenar (massor med stenar) så kom även den på plats. Även det arbetslaget löstes upp och alla hjälpte därefter till med bryggsektionerna.

Bryggsektionerna byggdes för att ersätta den bortplockade gamla betongbryggan. De byggdes efter foto av Karlskrona kommuns pågående bryggsektionsbyggen. De 5.50 meter långa och 1.60 meter breda sektionerna i tryckt virke blir rejält tunga, men med några starka armar så fick vi dem i sjön. Glädjen över att se dem i sjön och flyta som förväntat kan inte beskrivas. 🙂

Till lunch bjöd Tving Samhällsförening på grillad korv i bröd med dryck och tillbehör. Så här långt är den nya grillplatsen ännu ej brukbar. Den gamla grillen fick denna gång göra jobbet. Det blev ett uppskattat avbrott i arbetet.

Här nedan följer bilder, bildspel och film från arbetsdagen.

Filmen ovan kan ses i större format och med bättre upplösning på YouTube genom att klicka här.

Filmen ovan kan ses i större format och med bättre upplösning på YouTube genom att klicka här.

Vad gäller den tidigare utannonserade ”etapp 3” får vi be att återkomma till. Den arbetsdagen är ännu ej planerad och beroende på ett antal faktorer så kanske kan den komma att flyttas till 2016.

Vi vill iaf säga stort tack till samtliga deltagare för hjälp med arbete och för utlåning av verktyg. Samtliga moment flöt verkligen på snabbt och smidigt och det var ett härligt lagarbete som visades upp. Det var en dag värd att minnas. 🙂

mvh Tving Samhällsförening

Text: Tedi Juricic
Foto: Markus Fiedler och Tedi Juricic
Film: Tedi Juricic

 

Kommentar