Nya Tving-skolan invigd

20170429_artikel_blt_nyaskolaninvigd01Tal, bandklippning, ballongsläpp, fiskdamm, glassutdelning och ansiktsmålning. Det blev ett högtidligt firande när den nyrenoverade skolan och förskolan i Tving invigdes på fredagen.

En stor klunga elever, personal och föräldrar står samlade nedanför trappan till skolan i Tving i väntan på invigningstal och att bandet ska klippas. Skolan är dagen till ära smyckad med egengjorda vimplar.

Rektorn och förskolechefen Elisabeth Nilsson tar till orda:

– På den här skolan ska man må bra och växa. Skola, förskola och fritids har också växt samman och vi ska i framtiden ha ett ännu större samarbete. För att symbolisera detta ska vi plantera en pion som ska få växa tillsammans med skolan.

För ungefär ett år sedan fick skolan tillfälligt flytta verksamheten till församlingshemmet medan lokalerna renoverades. Nu är samtliga rum i ordning och alla dörrar på plats.

– Vi har hjälpt varandra under ombyggnaden och det har fungerat bra, säger Elisabeth Nilsson innan hon lämnar över till Chatarina Holmberg (S), ordförande för kunskapsnämnden i Karlskrona kommun.

Med hjälp av barn på plats klipper Holmberg det blågula bandet och förklarar skolan och förskolan som officiellt invigd.

– Det är roligt att se utvecklingen som skett och spännande att se det goda slutresultatet, säger hon.

Saxarna får gå vidare och snart stiger ett knippe ballonger upp mot himlen.

Till tonerna av glassbilen rullar senioren Lage Holmgren in på skolgården med sin Volvo 240. Barnen flockas runt bilen när glassarna börjar delas ut.

Resten av dagen väntar fortsatt firande av de nya lokalerna med bland annat fiskdamm och ansiktsmålning.

av JOEL PETERSSON, BLT

FOTO: MATHS OLSSON

20170429_artikel_blt_nyaskolaninvigd01

20170429_artikel_blt_nyaskolaninvigd02

20170429_artikel_blt_nyaskolaninvigd03

 

Kommentar